ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cover Inledning + fakta

Stockholm Ola Jacobsen · 14 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I femton år har Microsoft drivit egen forskning i Microsoft Research. I dag arbetar 700 forskare i fem labb i olika delar av världen. Företaget satsar långsiktigt och låter sin forskare arbeta fritt utan krav på allt ska användas i kommande produkter. Förhoppningen är att vissa inovationer ska haman i kommande produkter. – Att ha egen stark grundforskning gör oss väl förberedda för snabba förändringar i vår omvärld, säger Rick Rashid, forskningschef, Microsoft Research. Metro Teknik var som enda svenska tidning inbjuden till Techfest 2007 i Redmond, USA, där Microsoft för första gången gläntade på dörren till sitt forskningsföretag. Hemlösa katter som ökar säkerheten på internet, roboten Boku som ska förvandla femåringar till programmerare, ett analysverktyg för web-communitys som hjälper dig att hitta lösningen på ett problem istället för andra som har samma problem som du är några av de saker som forskarna visade upp i Redmond utanför Seattle i USA. Jag har aldrig träffat så många nördar på samma gång. Det var fantastiskt.

Ola Jacobsen

Microsoft Research • Forskningsföretag som ägs av mjukvarujätten Microsoft. • Grundat 1991. • Har 700 anställda i fem labb i Redmond, USA, Beijing, Kina, Bangalore, Indien, Cambridge, Storbritannien, Silicon Valley, USA och Bangalore, Indien.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro