ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Crashdïet tillbaka efter ett tungt år

Sara Stolt · 30 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Olliver Twisted (sittande) från Finland blev bandets räddning – och deras nya sångare.

Olliver Twisted (sittande) från Finland blev bandets räddning – och deras nya sångare. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Dödsfall, missbruk och mardrömmar. Crashdïet har haft stora motgångar, men är tillbaka med ny sångare, skiva och turné.Glammetalbandet Crashdïet har en hård tid bakom sig. När sångaren tog sitt liv år 2006 gick bandet i spillror. Ett ohälsosamt leverne tog överhanden och ingen av de sångare som provsjöng för bandet dög.– Jag satt hemma och skrev 40 låtar på väldigt kort tid. Några av dem finns med på skivan, säger gitarristen Martin Sweet.

En dag skickade Olliver Twisted, en 24-årig finsk student som var trött på att plugga, sin musik till bandet.– Han hade något extra, säger Martin.Vad Olliver inte hade var pengar så glamrockarna från Stockholm åkte till Helsingfors för att träffa sångaren, som blev det ärrade bandets räddning.Olliver tycker att bandet behandlar honom som om han vore deras husdjur. Han trivs och ser fram extremt mycket emot turnén.– Att spela live är min grej. Du ser reaktionerna i människors ansikten direkt. Du har bara en chans, säger han.

Olliver beräknar att han springer tre fyra kilometer på scenen under en konsert. Att förbränna kalorier är relevant i Crashdïets värld.– Mat är den värsta drogen, säger Martin, som ofta tar med sig måltidsersättning i pulverform när han är på resande fot.Om pratet runt bandets användande av andra droger, säger Martin:– Vi är inte värre än andra i branschen. Det här är inget vi vill skryta om.– Vi är åter på banan. Bollen har börjat rulla nu,  tillägger han.– Nu har vi rustat oss för världen. Hade vi gjort det här för två år sedan hade det blivit en cirkus, det hade blivit så jävla hett. Nu kanske det blir en lite mindre cirkus, säger trummisen Eric Young. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro