ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Crazy, stupid, love”

CG Karlsson · 23 Sep 2011
Uppdaterad 22 Sep 2011

Foto: warner bros


Metros recensent C-G Karlsson tycker att rollistan i nya Crazy, stupid, love” är imponerande men att handlingen ibland tyvärr är näst intill obegriplig. Men det börjar i alla fall bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Strävsamma gifta paret Cal (Steve Carell) och Emily (Julianne Moore) är på restaurang när han frågar vad hon vill ha som efterrätt? Han föreslår att de ska säga sitt val samtidigt – och räknar ner. Så kommer det. ”Crème Brûlée”, från honom. ”Skilsmässa” från henne.

Efter den drastiska starten följer vi den tillintetgjorda, självömkande Cal på ensamma barkvällar och det är så han träffar kvinnotjusaren Jacob (Ryan Gosling). Denne erbjuder sig att hjälpa Cal återupptäcka sin manlighet och på så sätt få frun att ångra sig. Men eftersom det här är en ensemblekomedi följer vi förutom detta huvudspår även Cals 13-årige son som är olyckligt kär i sin 17-åriga barnvakt, liksom den unga juristen Hannah (Emma Stone från ”Easy A”) – en av de kvinnor som Jacob segervisst raggar på i den lokala baren.

Regiduon Glenn Ficarra och John Requa (”I love you Phillip Morris”) signalerar tydligt att ”Crazy, stupid, love” vill vara smartare än en sedvanlig romcom från Hollywood. Något de också lyckas med tycker många av mina amerikanska kolleger.

Själv blir jag snarare besviken, särskilt som rollistan inger förhoppningar. Men det är inte skådespelarnas fel att ”Crazy, stupid, love” mest bara blir stupid. Här finns förvisso en del kul och välskrivna situationer. Men tyvärr också en mängd scener där rollfigurerna och deras handlingar är näst intill obegripliga. Lite knas kan jag bjuda på men det måste finnas någon slags trovärdighet i hur folk beter sig även i en förvecklingskomedi. Filmmakarnas omständliga metod för att få till det alla-ska-vara-nöjda-slut som vi har ganska klart för oss efter några minuter blir i längden också aningen tålamodskrävande. Efteråt inser jag att den inledande restaurangscenen nog faktiskt var filmens höjdpunkt. Lite tidig kanske.  

klar

Artikellänk är kopierad

CG Karlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro