ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cruz i högform

Chris Atchison · 27 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Penelope Cruz briljerar i "Att återvända"

Penelope Cruz briljerar i "Att återvända"


I "Att återvända" gör stjärnan sin bästa roll på länge

klar

Artikellänk är kopierad

Pedro Almadovar
Pedro Almadovar

FILMSTJÄRNA "Att återvända" är Pedro Almodovars främsta film hittills menar kritikerna. Och huvudrollsinnehavaren Penelope Cruzs gör sin bästa roll på länge.

Men den 32-åriga filmstjärnan bryr sig inte om recensioner, hon är sin egen tuffaste kritiker. – Jag har gjort 35 filmer och det är många saker som ska stämma, säger hon till Metro. – Du kan vara nöjd och tillfreds med vad du har gjort, vilket är väldigt ovanligt för mig eftersom jag dömer mig själv hårdare än någon annan, men även om alla sakerna stämmer måste filmen vara bra och folk måste vilja se den.

"Att återvända" handlar om Raimunda (Cruz) som gömmer en hemsk hemlighet och måste återförenas med sin mor efter lång tid. Almodovar lyfter som alltid fram kvinnorna i filmen. Cruz hyllar regissörens vision och ser fram emot den dag amerikanska regissörer följer hans exempel. – Pedro älskar kvinnor och han är väldigt nyfiken på sättet vi tänker och känner, säger hon.

Han tycker vi är lite komplicerade och han gillar det. – Visst skulle det vara fantastiskt om det fanns fler regissörer i Amerika som kunde skriva rollfigurer för kvinnor, och för kvinnor som är 60 och 80 år som i den här filmen. Alla generationer finns med och jag önskar att det fanns fler möjligheter för äldre kvinnor i huvudtaget.

Cruz hoppas också att "Att återvända" kommer att öppna fler dörrar för henne i USA, där hon tycker möjligheterna hittills har varit ganska begränsade. – I Europa är jag van att erbjudas mestadels känslomässigt krävande roller, men jag tror att ta denna rollen till USA kommer att ge mig möjligheten att få sådana roller på engelska. Cruz och Almodovar har tidigare arbetat i hop i "Allt om min mamma" och "Köttets lustar". "Att återvända" har svensk premiär på fredag.

klar

Artikellänk är kopierad

Chris Atchison
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro