ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

CS:GO-majorns inledande matcher avslöjade – de möter svenskarna

Erik Glanell · 7 Feb 2019
Uppdaterad 7 Feb 2019

Foto: ESL


Det blir, på papperet, relativt lätta matcher för Fnatic och Ninjas in Pyjamas i inledningen av den stundande majorn.

klar

Artikellänk är kopierad

De sittande Katowice-mästarna Fnatic och Ninjas in Pyjamas är de två svenska lagen i Challenger stage under majorn i Polen. Under onsdagen stod det klart vilka våra svenska hopp får möta i sina inledande matcher.

Vilka lag som får möta vilka har avgjorts genom att lagen själva har fått rangordna sina motståndare. Det lag som fått flest förstaseed-poäng har fått förstaseed och så vidare. Därefter har det laget som rankats högst fått möta det lag som rankats lägst i den inledande omgången.

Intressant nog var det Fnatic som rankades högst av motståndarna i Challenger stage vilket gör att de kommer få möta sistaseeden Vici Gaming. Ninjas in Pyjamas fjärdeplats i rankningen gör att de får möta det brasilianska laget Furia som blev 14:e seed.

Båda mötena ser på papperet ut som enkla vinster för svenskarna.

pil
Det här är majorns tre omgångar

Majorn spelas i tre omgångar: Challengers stage, Legends stage och Champions stage

Challengers stage är egentligen bara en annan benämning på ett kval till Legends stage som i sin tur är ett kval till slutspelet, också känt som Champions stage. Ett lag som spelar i Challenger stage måste sluta topp åtta för att ta sig vidare till nästa steg där de också måste sluta topp åtta för att ta sig till slutspel.

Lagen som tar sig vidare till Legends stage är automatiskt kvalificerade för Challengers stage, alltså slutspelet, nästa major-turnering.

Lagen som tar sig vidare till Champions stage blir Legends och är vid nästa major garanterade en plats i Legends stage.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro