ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

CSN prisas för e-postsatsning

Stockholm TT · 18 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För många studenter, som suttit i timmeslånga telefonköer till Centrala studiestödsnämnden (CSN), kan det vara glädjande att myndigheten satsar på sin e-post.

I år tilldelas CSN Klarspråkskristallen, priset för ett klart och enkelt myndighetsspråk, för sitt arbete med att utveckla e-posten. -För det första har vi granskat oss själva. Vi har tittat på hur språket ser ut, hur vi informerar om regler och hur vi hanterar e-posten. Utifrån de resultaten har vi hittills utbildat fyrahundra av våra sexhundra handläggare som sysslar med sådant här. Vi har också tagit hjälp av våra kunder som medverkat i fokusgrupper, för att se hur de ser på vår e-postkommunikation, säger Magnus Forss, presschef på CSN. Dessutom uppmärksammades Jordbruksverket, som fick hederspriset Lilla klarspråkskristallen.

Prisutdelare på torsdagen var jämställdhetsminister Jens Orback. Bakom Klarspråkskristallen står Klarspråksgruppen som har regeringens uppdrag att främja språkvårdsaktiviteter hos myndigheterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro