ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Culture Beat har slagit sig tillbaka

Fredrik Hansson · 4 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Bläddra ner för att se klassiska 90-talsvideos

klar

Artikellänk är kopierad

År 1993 föddes sound-tracket för ett helt årtionde. Culture Beats ”Mr Vain” hänförde en hel generation och i kväll, 15 år senare, spelar de på Ambassadeur i Stockholm.– Om jag inte sjunger ”Mr Vain” gör folk uppror, säger bandets sångerska, Jacky Sangster, till Metro.

Magtröjor, tribals och ”Mr Vain” – så klart. 90-talet blandade både högt och lågt och en av de mest hatälskade kvarlevorna är den stora eurodiskoexplosionen. Tyska Culture Beat dunkade 1993 på med superhitten ”Mr Vain” och tog hela Europa med storm.

Jacky Sangster blev ny sångerska i bandet 2000 och trots ”Mr Vains” popularitet tröttnar hon aldrig.– Jag älskar rytmen. Så länge folk dansar som tokiga kommer jag aldrig att tröttna.

Är det inte svårt att skapa ny musik när bandet har en sådan superhit bakom sig?– Inte för mig, jag var inte med när den skapades och visste knappt vilka Culture Beat var när jag gick på audition. Däremot upplever jag att producenter och andra musiker vi arbetar med känner pressen och blir skakiga på grund av ”Mr Vain”.

Hur mycket kläder från 90-talet använder du fortfarande?– Inga alls, haha, låt oss säga som så, jag älskar kläder och 90-talsmodet var bra för sin tid, men nu hänger de mest i garderoben.

90-talsfest: Kommer du ihåg de här?

Metro har samlat några av de stora 90-talsklassikerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro