ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cykelfebern håller i sig även på vintern

Johan Kellman Larsson · 30 Okt 2011
Uppdaterad 31 Okt 2011

Det råder cykelfeber i landet. En halv miljon fler cyklar har sålts den här säsongen jämfört med den förra. Allt fler cyklar även på vintern.

klar

Artikellänk är kopierad

– Cykellysen och batterier som vi köpt in såldes slut på två veckor, säger Robin Gotin på Cykelringen.
– Cykellysen och batterier som vi köpt in såldes slut på två veckor, säger Robin Gotin på Cykelringen.Foto: Pär Hugosson

Från september 2010 till september i år såldes cirka 550 000 nya cyklar. Enligt branschorganisationen Svensk cykling är det en ökning med sju procent. – Främst verkar trenden handla om effektiviserings­­skäl, fler har upptäckt att cykeln i många fall är det snabbaste transportmedlet. Hälsoskäl och godare miljösamvete bidrar förstås också, säger Klas Elm, ordförande på Svensk cykling.  Allt fler upptäcker nu också fördelarna med att cykla på vintern. Enligt en undersökning som Stockholms stad genomförde i fjol så har vintercyklisterna i huvudstaden ökat med 130 procent sedan 2004. Enligt Klas Elm har utvecklingen skett stegvis. – Folk börjar upptäcka att det faktiskt går att cykla även på vintern. Man struntar i att ställa in cykeln i garaget på vintern. I takt med detta ökar  tillbehörsförsäljningen. – Cyklisterna har blivit krävande och kunniga. Då lägger man mer pengar på sin cykel och cykeltillbehör, säger Klas Elm.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro