ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cyklisterna är överens: Underhållet måste bli bättre

Tobias Sahlén · 19 Feb 2013
Uppdaterad 18 Feb 2013

Foto: Scanpix


– Bättre snöröjning på våra cykelvägar. Det anser cyklisterna i Stockholm borde vara högsta prioritering när Stockholms stad nu på allvar drar i gång satsningen på att förbättra cykelstråken.

klar

Artikellänk är kopierad

Under gårdagen klubbade kommunfullmäktige igenom den nya cykelplanen för Stockholm som har som mål att fördubbla antal cykelpassager till 2030. 

De Stockholmscyklister som Metro träffat är rörande överens om vad de anser att staden bör lägga prioritet på: Vägunderhållet på cykelbanorna vintertid behöver bli bättre. – Det är lite si och så med det där och hindrar oss som gärna cyklar året om att göra det, säger Söderortsbon Leif Lycke.

Alliansen verkar vara medveten om problemet och har satsat på nya snöröjningsmaskiner som är särskilt anpassade till cykelbanor. 

Men de tunga investeringarna handlar om förbättringar och utökning av cykelstråken samt fokus på ökad säkerhet.

Först ut är upprustningen av två cykelbanor i söderort och i Kista längs med Kymlingelänken. 

Nyligen togs även ytterligare beslut om att satsa 245 miljoner kronor under de kommande fem åren på cykelstråk både innaför och utanför tullarna. Något som välkomnas av stockholmarna. – Det behövs säkrare cykelbanor. Men jag hoppas att de även lägger ner resurser på att utbilda cyklister som ju inte alltid är de bästa, säger Södermalmsbon Elisabet Batell, 54.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro