ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Då är svenskarnas dejtingsug som allra störst

Martin Nygren · 4 Jan 2018
Uppdaterad 4 Jan 2018
Fler än hälften av svenskarna som vänder sig till match.com i jakt på kärleken gör det i hopp om en långvarig relation.

Fler än hälften av svenskarna som vänder sig till match.com i jakt på kärleken gör det i hopp om en långvarig relation. Foto: IBL


Singel och trött på ensamheten? Ser du inte fram emot alla hjärtans dag? Då är det första söndagen i januari som bör ringas in i almanackan.

klar

Artikellänk är kopierad

Trodde du att alla hjärtans dag var det stora dagen D – som i dejting? Då tänker du antagligen för analogt. Enligt en nätdejtingstjänst är det nämligen inte den 14 februari, datumet då alla hjärtans dag inträffar, som är den stora dejtingdagen i Sverige – utan den första söndagen i januari.  Åtminstone för svenska singlar.

Sedan 2002 har match.com funnits i Norden, och de har nu kunnat ta fram statistik som i stället visar på den 7 januari som den stora dagen för dejtsugna svenskar – det är då flest anmäler sig till dejt-tjänsten. Jämfört med genomsnittet sker närapå 100 procent så många nyregistreringar på deras sajt den första söndagen i januari.

– I början på året kryllar det alltså av dejtingsugna, svenska singlar och det är verkligen en utmärkt period att ge sig ut och dejta, säger Linnéa Rinäs, nordisk marknadschef på Match.

Så den som är trött på att kika ned i telefonen bara för att se sms från kompisar kan det alltså vara dags att passa på att ge sig ut i dejtingsvängen lagom till helgen. För enligt företagets årliga undersökning ger sig fler än hälften av de svenska singlarna in på sajten för att söka efter en långvarig relation.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Nygren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro