ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Då går vi aldrig tillbaka till krogen

Anders Göransson · 29 Maj 2012
Uppdaterad 29 Maj 2012

Smutsigt och lång väntetid på notan är två av motiven till att var fjärde gäst väljer att inte återvända till en krog igen. Det visar en undersökning som tidningen Restaurangvärlden gjort.

klar

Artikellänk är kopierad

Var fjärde gäst väljer att inte återvända till en krog igen - för att den var för smutsigt. Och en lika stor andel nobbar krogen för att notan tog för lång tid.

Det visar en undersökning som tidningen Restaurangvärlden gjort. 2 500 svenskar har bland annat svarat på frågan vad som fått dem att inte besöka en krog igen.

Den vanligaste motiveringen är att maten inte är prisvärd, men en nästan lika vanlig orsak är ouppmärksam personal.

– Det här måste krögarna bli medvetna om. Krogutbudet är så stort i dag, särskilt i storstan, att man alltid måste ligga på topp för att få tillbaka gästen. Annars går han eller hon till en konkurrent, säger Helena Stenman, chefredaktör för Restaurangvärlden

Sex av tio tillfrågade har valt att inte återvända till en restaurang för att det dröjde för lång tid att få in maten.

– Snabbheten är nog viktigast på lunchen. På kvällen är det snarare kunnig personal man eftersöker.

64 procent av de tillfrågade uppger de brukar berätta för vänner om de blivit missnöjda vid ett krogbesök.

– Omdömen sprids så blixtrande snabbt idag. Gästen kanske till och med sitter direkt på krogen och berättar via facebook och twitter om sin upplevelse där och då, säger Helena Stenman.

Då går vi aldrig tillbaka till krogen 
  Amanda Sahl, 21, Södermalm. Mammaledig berättar om sitt värsta krogminne där hon hamnade i slagsmål på krogen. – Jag hade precis fyllt 18 och var på nattklubben Lobby på Sveavägen. Det var jättemycket folk ute och jag råkade nog knuffa till fel person för hon och hennes kompisar började boxa mot mig och mina vänner. Det var ingen rolig upplevelse.
Då går vi aldrig tillbaka till krogen Amanda Sahl, 21, Södermalm. Mammaledig berättar om sitt värsta krogminne där hon hamnade i slagsmål på krogen. – Jag hade precis fyllt 18 och var på nattklubben Lobby på Sveavägen. Det var jättemycket folk ute och jag råkade nog knuffa till fel person för hon och hennes kompisar började boxa mot mig och mina vänner. Det var ingen rolig upplevelse.Foto: Urban Brådhe
klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro