ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Då kände sig Axel – 2,06 lång – liten

Kristian Borglund · 19 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Törs du kontakta dina karriärförebilder? Om inte – fundera på vad som stoppar dig. "Många drar sig för att ta kontakt".

Tänk dig att du läser i Metro om en framgångsrik entreprenör, duktig chef eller skicklig yrkesman/-kvinna. Just då, i det ögonblicket, väcks en röst inom dig som säger att du skulle vilja träffa eller prata med personen. Törs du ta kontakt?– Många drar sig för det, ofta av rädsla för att säga fel saker, att inte ha något relevant att komma med, eller att man själv inte är intressant nog, säger Axel Bengtsson, 22.

Han valde att lägga sina rädslor åt sidan och sökte upp sina förebilder.– Det fanns några i min egen ålder som jag såg upp till, några som hade ett driv i allt som de företog sig. Jag kände mig medioker i jämförelse, trots min längd på 2,06 meter var jag liten. Kan jag verkligen tillhöra dem? Det frågade jag mig.

Han menar att mentala missuppfattningar lägger krokben för många.– Själv trodde jag förut exempelivs att näringslivstoppar skulle vara arga, bitska och lite fientliga om man tar kontakt med dem, fast de i själva verket är som folk är mest. Det finns ingen anledning att låta bli att ta kontakt i fall man vet vad man vill.

Så tar du kontakt

Ta bort mystiken. Visst kan framgångsrika personer vara beundransvärda – men trots allt är de "vanliga" människor de också.

Boka möte. Har du chansen, boka hellre ett personligt möte än att avhandla alla dina idéer och förslag över telefon.

Besök samma event. Även om du inte får chans att prata på just det eventet så är det bra att kunna säga: ”Jag såg dig på ...”.

Kolla runt i ditt nätverk efter någon som har träffat/jobbat med eller känner personen i fråga så att du har en varm referens som dörröppnare.

Ge inte upp. Det kan krävas mer än tjugo gånger innan du får en respons.

Ha klart för dig vad du vill säga.När du väl fått din drömperson på tråden måste du komma snabbt till skott med vad du vill. Träna innan.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro