ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Då kommer chokladen att ta slut

Aron Andersson · 8 Okt 2013
Uppdaterad 8 Okt 2013
Kakaoodlingar är inte längre lika lukrativa. 

Kakaoodlingar är inte längre lika lukrativa.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Den 2 oktober 2020 blir en sorgens dag för alla chokladälskare. Då kommer det populära godiset nämligen att ta slut. – Det kommer att bli chokladbrist och det finns ingen lösning på problemet. Sju år är vad vi tror att vi har kvar, säger Angus Kennedy, chokladexpert, till brittiska Daily Star.

Under en chokladkonferens i London förra veckan diskuterade experter inom industrin det dystra framtidsscenariot. Jordens kakaoresurser räcker inte för att täcka världens behov. – Vi behöver i princip en till Jorden om vi fortsätter i denna takt, säger Angus Kennedy.

Gummiträd har blivit mer lukrativt än kakaoodlingar i Kina, där bilindustrin blommar. Torka i Västafrika och ökad efterfrågan på mörk choklad har också gjort att priset på choklad gått upp.

Nu befarar experterna att chokladkakorna snart förändras, till det sämre för alla purister. Mängden socker kommer att öka, liksom utfyllnad i form av nötter och bär. – Det kommer att vara väldigt annorlunda mot den choklad vi älskar i dag, säger Angus Kennedy.

LÄS MER
Kakaorådet bekräftar chokladkris
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro