ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Då kommer värmen tillbaka

Sofia Börjesson · 16 Maj 2016
Uppdaterad 16 Maj 2016
Nästa vecka får vi njuta av 20-gradig värme igen, men förra helgens värme får vi vänta med tills någon gång i juni.

Nästa vecka får vi njuta av 20-gradig värme igen, men förra helgens värme får vi vänta med tills någon gång i juni. Foto: IBL/Alamy


Vi blev rejält bortskämda med värme förra veckan, och därför känns det extra segt med det kalla vädret just nu. Men ge er till tåls, hälsar meteorologen Martin Hedberg. Värmen kommer att komma tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi får fint väder redan i helgen igen, med temperaturer upp till 20 grader i Götaland, Svealand och södra Norrland.

– Redan på lördagen, men framför allt på söndagen, får vi en hel del sol och svaga vindar, säger meteorologen Maritn Hedberg.

Förra veckan fick vi in varm luft från Spanien och Frankrike och lite ryssvärme, men nu hämtar vi återigen luft från Atlanten och då blir det lite kallare, förklarar Hedberg.

– Redan imorgon blir det dock omkring 15 grader i Götaland och Svealand, och temperaturerna stiger sedan så sakteligen. Men förra helgens värme får vi nog vänta med fram tills juni någon gång, enligt prognoserna.

Redan i helgen kommer temperaturerna att stiga till omkring 20 grader i större delarna av landet upp till södra Norrland, men det kommer att passera några nederbördsområden innan dess.

De som bor högre upp i Norrland får vänta ännu lite längre på värmen, och när tidigare nämnda nederbördsområden passerar där kan det till och med falla lite snö. Men även stora delar av Norrland beräknas få omkring 15 grader till nästa vecka.

– Totalt sett ligger vi omkring 2-3 grader lägre än normalt för mitten av maj just nu, men det är inga jättestora skillnader egentligen. Man reagerar nog på kylan extra mycket nu eftersom det var så väldigt varmt för en vecka sedan, säger Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Börjesson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro