ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Då ska du boka för att få bästa pris på resan

Johan Kellman Larsson · 31 Jan 2012
Uppdaterad 31 Jan 2012
Vill du betala mindre – våga vänta med biljettköpet till sex veckor före avresa. Då är det billigast, enligt en ny studie.

Vill du betala mindre – våga vänta med biljettköpet till sex veckor före avresa. Då är det billigast, enligt en ny studie. Foto: Lars Pehrson/Scanpix


Var inte ute i god tid. Studie visar att de billigaste flygbiljetterna hittas sex veckor innan avgång.

klar

Artikellänk är kopierad

Planerar du en chartersemester i vår? Då är det inte säkert att det blir billigast om du beställer redan nu. Enligt en färsk amerikansk studie är det som allra billigast att köpa flygbiljetten sex veckor innan avresa.

– Det skiljer förstås mycket beroende på bolag, säsong och destination men ska du resa inom Europa skulle jag säga att sex till åtta veckor, generellt sätt, är en ganska bra rekommendation, säger Mikael Robertsson, vd på Svenska resenätverket.

Enligt branschorganisationen Airlines reporting corp, som studerat flera miljoner biljetttransaktioner inom flygindustrin sedan 2008, är priset i genomsnitt som lägg sex veckor innan avgången. Mikael Robertsson pekar ut lågprisbolagen i allmänhet och Ryan air i synnerhet som exempel på bolag där det sällan lönar sig att vara ute i god tid.

– Där är biljetterna oftare dyrare långt innan. Sex till åtta veckor före avresa reas flygstolarna ut, för att sedan höjas igen dagarna innan.

Åsa Larsson, informationschef på lågprisbolaget Norwegian, menar att det är svårt att säga när det är bäst att köpa sin biljett.

– Våra priser styrs av kampanjer och efterfrågan, men vi rekommenderar alltid våra kunder att vara ute i så god tid som möjligt.

Men handlar inte det helt enkelt om att ni vill sälja så mycket biljetter som möjligt?

– Det går inte att generalisera, det bästa är om man kan vara flexibel, säger Åsa Larsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro