ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Då: Teaterdrömmar Nu: Webbredaktör

Urban Brådhe · 3 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe / Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Thors och Lena Sarenfält sprang ut från S:t Eriks gymnasium i Stockholm 2001. I dag gör de något helt annat än vad de drömde om då. Statistiska centralbyrån, SCB, har kollat hur det gått fem år senare för alla som tog studenten 2001. Metro har pratat med två av dem.

Andreas Thors, 26,  gick estetiskt program med in­rikting på teater, – Jag tyckte teater var kul då, men jag släppte det ganska snabbt. Jag jobbade något år på

Konsum och sedan började jag plugga och gick en journalistik- och multimedieutbildning och blev journalist i stället, säger han.

Lena Sarenfält, 25, var en av få tjejer på det tekniska programmet. Efter gymnasiet ändrade hon inriktning helt, från teknik och IT till vård. Hon jobbar som gynsjuksköterska på Danderyds sjukhus och ska bli barnmorska. Att det blev tekniskt program på gymnasiet var mest för att det var en bred grundutbildning.– Jag var nog ganska osäker, det var mer för att jag skulle kunna välja fritt sedan, säger hon.

Andreas flyttade hemifrån direkt efter gymnasiet, har flickvän och bor i lägenhet i Stockholm, medan Lena är sambo i lägenhet i Farsta i Stockholm.

Barn – det får vänta, tycker de.

klar

Artikellänk är kopierad

Urban Brådhe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro