ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Däckbyte för alla typer

Billy Andersson · 25 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Subaru Impresa – en rallybil som kräver exklusiva däck. Oavsett om du tillhör racerdårarna eller någon av de andra däckköpartyperna har vi tipsen för dig. 

Subaru Impresa – en rallybil som kräver exklusiva däck. Oavsett om du tillhör racerdårarna eller någon av de andra däckköpartyperna har vi tipsen för dig. 


klar

Artikellänk är kopierad

Dags igen för däckbyte och kanske även för nya sommar­däck. Struntar du i vad du köper, bryr du dig bara om priset eller vill du ha svindyra höghastighetsdäck? Vi har tipsen för alla däckköpartyper. Bilfälgarna växer, blir snyggare och kan lyfta en bil. Fokuseringen på hjulen har även höjt intresset för däck.

Däcktillverkaren Continental har gjort en undersökning om svenskarnas inställning till däckköp och komit fram till att det finns fyra typer av däckköpare: ointresserade, snåljåpar, däckoptimerare och racerdårar. Så här är de:Ointresserade. 25 procent av alla däckköpare. Däckintresset är nära noll och det enda som är viktigt är säkerheten. Enligt Continental överlämnar den här typen ofta däckvalet till andra. Men det finns risker med det, påpekar Continental i samband med rapporten och rekommenderar:

• Säkerställ att däcket ger kort bromssträcka och bra väggrepp.

• Sätt bästa däcken på familjens andrabil, eftersom det är där barnen ofta körs. Snåljåpar. 28 procent av däckköparna. De som tycker att billigast är bäst. Det tycker givetvis inte Continental som påpekar att priset inte är allt. Men om man ska gå på däckrea så:

• Kolla att mönsterdjupet är minst minst 5–6 millimeter.

• Regummerade däck har ofta sämre kvalitet och måste bytas oftare.Däckoptimerare. 19 procent av procent av däckköparna. Kunnig som vill ha ut maximalt gummi per krona och köper gärna på internet.

Men: • Internetdäck kan bli dyrt om man inte räknar med monteringskostnad.

• Även om det är dyrare så är det värt att välja miljövänligare HA-oljefritt däck.Racerdårar. 28 procent av procent av däckköparna. Har en stor hästkraftsstinn bil och kräver alltid det bästa. Kan lägga tusentals kronor per däck, som helst ska klara hastigheter upp till 350 kilometer i timmen.

Men: • De däck som sitter på en ny bil är de däck som är bäst anpassade just till den bilmodellen.

• Välj ett däck som har bra bromsegenskaper även vid 4 millimeter. Racerdårarna kör mycket och hårt och sliter snabbt ner däcken.

klar

Artikellänk är kopierad

Billy Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro