ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dag, 67, skänker sina miljarder till djur

Matilda Bjerlöw · 2 Mar 2013
Uppdaterad 4 Mar 2013
Den norske miljardären är en riktig djurvän. Nu har han bestämt sig för att skänka 1,8 miljarder till en stiftelse som ska jobba för djurens bästa.

Den norske miljardären är en riktig djurvän. Nu har han bestämt sig för att skänka 1,8 miljarder till en stiftelse som ska jobba för djurens bästa. Foto: Dag S. Stiansens Stiftelse


Stenrike Dag Stiansen, 67, skänker bort 1,8 miljarder kronor – till djur. – Djuren har ingen egen röst. Någon måste ta vara på de svagaste, och det har jag möjlighet att bidra till, säger han till norska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Norrmannens miljarder ska gå till en stiftelse med syfte att jobba för djurens bästa, berättar han i ett pressmeddelande. Stiftelsen ska bland annat dela ut pris till personer som gjort något gott för djurs välbefinnande.

– Är man snäll mot djur och behandlar dem med respekt så får man lojalitet och kärlek tillbaka. Den förmågan är det inte alla människor som har, säger Dag Stiansen, som alltid har tyckt väldigt mycket om djur, till Dagens N æringsliv.

När Dag och hans fru går bort ska deras arvingar först få sin del av arvet. Sedan ska resten, 1,8 miljarder, gå till stiftelsen.

Testamentet har bekräftats av advokater, och för att undvika framtida protester har Dag Stiansen även genomgått en undersökning hos en psykiatriker, skriver Dagbladet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro