ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dag 7 med Narrative Clip – morgonen på Metro

Aron Andersson · 22 Jan 2014
Uppdaterad 22 Jan 2014
Metro Timelapse

Metro Timelapse


klar

Artikellänk är kopierad

Mitt veckolånga test av Narrative Clip har nått sitt slut. På allmän begäran avslutas veckan med en så kallad timelapse-video på Metroredaktionen. Det ni ser i klippet ovan är alltså en vanligt morgon/förmiddag vid nyhetsdesken.

Till en början är där väldigt glest, och så någon gång efter ungefär 20 sekunder är det morgonmöte. (Om ni undrar vad som händer efter 16 sekunder så är det bara vår bildredaktör som välter ner kameran på golvet när han sorterar papper. Denna lilla miss återbetalade han dock med råge genom att klippa ihop filmen ovan).

Möjligheten att väldigt enkelt göra den här typen av filmer med Narrative Clip är givetvis ett extra plus. Särskilt med tanke på att det faktiskt går att ändra på intervallet med vilket kameran tar bilderna. Det är alltså inte låst till två bilder i minuten. Denna inställningsmöjlighet har Narrative däremot inte slagit på ännu, det kommer med en senare uppdatering.

Vad har jag i övrigt lärt mig av min vecka med Narrative? Jo, ett, av utrymmesskäl något till omfånget begränsat, test av kameran hittar ni »här«, där jag ger den 4 av 5 glober. Det är en fantastiskt intressant, rolig och välbyggd liten pryl som dessutom är såpass ny att den långtifrån uppvisat sin fulla potential ännu. Med det sagt har den samtidigt några brister/begränsnigar, varav det ganska höga priset skulle kunna påstås vara en. Det är nog dessvärre något vi får leva med.

Bildkvaliteten har jag inte jättemycket att anmärka på, den kunde självklart ha varit bättre och kommer säkert att uppgraderas med kommande modeller av kameran, men den är fullkomligt acceptabel för de användningsområden jag hittills utforskat. Ett lite större problem är vad kameran fångar, en lins med mer vidvinkel hade varit önskvärt. Ett sådant tillbehör är enligt tillverkaren på gång, men utan att veta hur det kommer att se ut tror jag faktiskt att kameran hade vunnit på att ha detta inbyggt redan från början.

Narrative sorterar automatiskt bort bilder som är för suddiga och dåliga, exakt hur denna urvalsprocess går till vet jag inte, men för att se samtliga bilder i den tillhörande mobilappen går det att ställa reglaget “Trim moment” till off. Jag har dock upplevt att det ändå finns bilder som försvinner och som inte går att komma åt denna väg. Om detta är en bugg eller barnsjukdom vet jag inte, men ibland är det lite tråkigt att vissa ögonblick tycks försvinna. En annan bugg är att bilderna ibland lägger sig i fel ordning. För min del har detta bara inträffat några få gånger dock.

Läs mer:

»Dag 5 och 6 med Narrative Clip«

»Dag 4 med Narrative Clip«

»Dag 3 med Narrative Clip«

»Dag 2 med Narrative Clip«

»Dag 1 med Narrative Clip«

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro