ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dagens rätt: Saffransris med kyckling och sparris

Viktväktarna · 6 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En försmak av julen med saffran. Servera med rädisor och sallad och det blir en väldigt färgrik rätt. Points-värde per portion: 5. Ingredienser (4 port.) 2 dl avorioris 1 pkt saffran 1 gul lök 1 1/2 msk olja 4 dl buljong 1 knippe sparris 2 kycklingfiléer 1 tsk flytande margarin 2 msk färsk basilika salt, peppar 1. Hacka lök och fräs med saffran och ris i olja. Häll över buljong och låt puttra i cirka 15 minuter. 2. Skär sparris i bitar och lägg ner i riset när 5 minuter återstår. Tillsätt mer buljong om det behövs. 3. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek. Strö över basilika, salt och peppar. 4. Rör ner kycklingbitarna i saffransriset.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktväktarna
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro