ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dags att börja planera semestern lite bättre, kanske.

Björn Werner · 2 Okt 2015
Uppdaterad 2 Okt 2015

Foto: Alloverpress


Metros Björn Werner har lyssnat på Aviciis nya platta "Stories"

klar

Artikellänk är kopierad

Avicii - Stories 3/5

Tim ”Avicii” Berling verkar jobba mycket. Alldeles för mycket. Istället för att som folk gör mest - ta lite semester gasar på in i kaklet med musikproduktion och artistsamarbeten, reklamjobb och DJ-gig av Summerburstproportioner dygnet runt tills han går in i väggen. Med den stressiga tillvaron är det heller inte konstigt att hans senaste skiva – Stories – inte riktigt har samma verkshöjd som hans första countrydoftande debutalbum ”True”.

En hel del är förstås lysande. Som hans exposéer i 90-talets housepianon i Touch Me. De glättiga tv-spelsreferenserna i Waiting for Love och True Believer. Eller den svenskpoppigt vemodspeppiga ”Somewhere in Stockholm”. På topp är han i den oväntat allvarliga reggaebomben Can’t Catch Me, ett samarbete med Wycleaf Jean som mitt bland alla platta texter om kalifornsk sol börjar sjunga om flykt från immigrationsmyndigheterna.

Men att ta denna brokiga skara singlar, varav många redan läckt, och blanda ut med lite överblivna countryförsök och några cyniska arenahousehits som bara låter bra på högtalare som är större än ett hyrehus, det är inte mycket till album. Dags att börja planera semestern lite bättre, kanske.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Werner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro