ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dags att se över ditt cv

metro · 25 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Ett växande fenomen i lågkonjunkturen: Cv-granskning.– Vi märker ett otroligt sug nu från människor som vill sticka ut med sin jobbansökan, säger Frida Lindblom, professionell cv-granskare.Konkurrensen om jobben hårdnar.– Det ökade söktrycket leder till att fler satsar på att få cv:t riktigt bra, säger Frida Lindblom, karriärkonsult och vd för företaget Minkarriär.se.

Hon ägnar mycket tid åt just cv-granskning. Hon har sett det mesta: människor som sammanfattar sin karriär i några få stolpar, andra som inte har uppdaterat sin cv på tio år eller personer i 40-årsåldern som fortfarande berättar om sina betyg från högstadiet.

Vilka är vanliga missar som folk gör i sitt cv som du har synpunkter på?– Det kan vara små saker, som att man använder en e-postadress av typen [email protected], eller lite mer grafiska saker som att texten är så kompakt att ingen orkar läsa längre än en tredjedel. Jag tycker också att man ska utelämna sitt personnummer i fall åldern inte är precis enligt arbetsgivarens önskemål. Det är kompetensen som ska tala och inget annat.

Vad är det första du gör för att fixa ett bra cv åt andra?– Tar reda på vad han eller hon egentligen har gjort på sina tidigare jobb som kan lyftas fram eftersom det skapar värde på den nya arbetsplatsen. In­tervjun pågår i en timma.

Frida Lindblom menar att de flesta som har god själv-insikt, och tid till förfogande, kan åtgärda sitt cv helt på egen hand, utan proffshjälp.   

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro