ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dags att städa ut vintern

Lena Noalt · 7 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
För att få riktigt rent måste du dammsuga överallt – även bakom och under möblerna. Våttorka sedan listerna med en trasa, för hand och avsluta med att våttorka golven med varmt vatten och såpa. Vrid ur moppen ordentligt. Byt vatten ofta. 

För att få riktigt rent måste du dammsuga överallt – även bakom och under möblerna. Våttorka sedan listerna med en trasa, för hand och avsluta med att våttorka golven med varmt vatten och såpa. Vrid ur moppen ordentligt. Byt vatten ofta.  Foto: BENJAMIN REMBSON


Metro tipsar om hur du får rent och fräscht hemma

klar

Artikellänk är kopierad

Marléne Eriksson är städexpert, vd och programledare i ”Rent hus” i TV 4. Hon har drivit städfirma i 20 år och vet hur man fejar bort vintern och tar fram våren.

– Det vanligaste felet folk gör är att de bara städar på ytan och aldrig grundligt. Jag ser aldrig någon som vädrar kläder eller täcken och jag tror inte att många städar inuti sina skåp. Folk städar för lite, helt enkelt, de prioriterar annat, säger hon.

Hon menar att det bästa sättet att hålla både snyggt och rent hemma är att få in en bra städrutin. Småstäda lite då och då och grovrengör ibland, då blir det lätt att hålla efter.– Försök ha var sak på sin plats, gör det inte för komplicerat och låt alla i familjen hjälpa till …

Och här är prylarna som gör det hela lite roligare

Det ska vara roligt att städa, och helst miljövänligt.

Smart Microfiber System har utvecklat en komplett städlinje i mikrofiber – miljövänliga städdukar, städpaket och moppar som kan användas både torra och våta.

Förra året blev de flesta av produkterna Svanenmärkta. Mikrofiber kombinerat med vatten fungerar lika bra som kemiska rengöringsmedel men är snällare mot miljön. Komplettera med färgstarka städprylar som både gör nytta och fungerar som inredningsdetaljer.

klar

Artikellänk är kopierad

Lena Noalt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro