ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dags att våga göra slut – med jobbet

Kristian Borglund · 17 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Är det dags att göra slut med jobbet? undrar Torild Carlsson.
Är det dags att göra slut med jobbet? undrar Torild Carlsson.

FASTBRÄNDHET. Är det dags att göra slut med jobbet? Ett tecken på att du behöver röra dig vidare är att du är ”fastbränd” på din nuvarande arbetsplats.– Fastbrändhet innebär att du stannat kvar på ett jobb länge, försökt att anpassa dig till en arbetsroll som egentligen inte stämmer med dig själv, och börjar få svårt att se klokt på dina erfarenheter och omvärldens möjligheter, säger Torild Carlsson, författare till karriärboken ”Äntligen måndag”.

För att bryta sig loss ur fastbrändheten är det första steget att ”rättsöka” i stället för att felsöka i karriären.– Som fastbränd letar man ofta efter fel hos sig själv, hos chefen eller hos sina kolleger. Man glömmer bort att det inte behöver vara fel på vare sig själv eller jobbet – man är bara på fel plats.För att våga lämna tryggheten kan du börja med att undersöka exakt hur alternativen ser ut.– Börja med att fundera igenom: ”Var kan jag få betalt för att vara mig själv?” Prata sedan med dem som redan har de jobben, och undersök exakt vad jobben innebär och be om goda råd, säger Torild Carlsson.•• Vad är vitsen med att göra denna research?– Du får massor av information som du behöver för att kunna fatta beslut om att gå vidare. De flesta älskar att berätta om sina jobb och vill gärna hjälpa till.Just att odla relationer är en bevisat framgångsrik väg för den som vill vidga perspektiven. – Steg för steg upptäcker man nya möjligheter i stället för att vara fastbränd, säger Torild Carlsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro