ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dags för Dramatendebut

Jonas Cullberg · 2 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
21-åriga Sofia Pekkari slog igenom i ”Möbelhandlarens dotter”. I morgon Dramatendebuterar hon. 

21-åriga Sofia Pekkari slog igenom i ”Möbelhandlarens dotter”. I morgon Dramatendebuterar hon.  Foto: Urban Brådhe


Sofia, 21, från Möbelhandlarens dotter” – nu i Strindbergpjäs

klar

Artikellänk är kopierad

STJÄRNSKOTT. Hon slog igenom i tv-succén ”Möbelhandlarens dotter”. I morgon Dramatendebuterar 21-åriga Sofia Pekkari i August Strindbergs ”Dödsdansen”.– Förut har jag inte ens vågat drömma om Dramaten och fick en chock när de ringde och ville att jag skulle provspela, säger hon. – Första veckan var jag helt slut av alla intryck, men nu har jag landat lite.

Sofia Pekkari tar emot bland tunga, mörka ekmöbler i Dramatens artistfoajé, strax före ett av många pass hos röstpedagogen. – Jag måste jobba mycket med min dialekt, berättar hon. – På Stora scenen får man tydligen inte prata göteborgska ...Sofia Pekkari började arbeta som skådespelare i gymnasiet, och har de senaste två åren hållit till på Angereds teater. Därifrån är hon van vid mer modern teater.– Jag har varit så inne på det naturliga, vardagliga spelet, och det är det jag fått mest kredd för tidigare. Det är väldigt roligt att prova på klassisk teater nu, även om det varit svårt för mig att lära mig säga meningar som ”ack, ta mig i din famn” med rätt känsla. •• Dramatenveteranerna Örjan Ramberg och Stina Ekblad spelar huvudrollerna. Hur är det att jobba med dem?– Skitbra, de har verkligen tagit hand om mig. Stina Ekblad har hjälpt mig mycket med rösten och hur jag ska hantera texten. Örjan och jag spelade ju tillsammans i både ”Möbelhandlarens dotter” och filmen ”Den enskilda människan” och han rekommenderade mig för den här rollen. Det känns tryggt att han är med.•• Du har sysslat med både film och teater. Var känner du dig mest hemma?– Just nu känns det som det finns mycket att upptäcka inom teatern. Jag ska vara här ett år, och det är skönt att ha en fast arbets-plats och en vardag.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cullberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro