ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Dags för finalrepris i NHL – med svenskarna i centrum

Filip Häggberg · 10 Okt 2018
Uppdaterad 10 Okt 2018
Nicklas Bäckström och William Karlsson under finalserien i juni.

Nicklas Bäckström och William Karlsson under finalserien i juni. Foto: Getty Images


Nicklas Bäckström förde sitt Washington Capitals till Stanley Cup-guld i våras. I finalen besegrade man William Karlssons Vegas Golden Knights – i natt möts lagen igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter drygt tio år i den amerikanska huvudstaden fick assistkungen Nicklas Bäckström äntligen vinna Stanley Cup. Washington Capitals vann finalserien mot Vegas Golden Knights, som gjorde sin första säsong i NHL, med 4-1 i matcher.

– Vi har spelat på ett helt annat sätt. Som ett nytt lag. Det är skitsvårt att förklara. Men det är en otrolig lättnad, sa ”Bäckis” till Metro efter triumfen.

I natt väntar en finalrepris. Capitals, där svenskarna Christian Djoos och André Burakovsky också finns, ställs mot William Karlssons Vegas Golden Knights.

Nevada-klubben överraskade alla när man i sin första NHL-säsong gick hela vägen till final. Karlsson, som också har en svensk lagkamrat i Oscar Lindberg, gjorde 43 mål och var en bidragande faktor till framgången.

De svenska centerstjärnorna är ännu mållösa, men Karlsson har fått ihop två assist på tre matcher – Bäckström har gjort fyra i sina två framträdanden.

Matchstart 02.05 i Viasat Hockey.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro