ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dags för Kompis cup – med mixade lag

Josefin Svenberg · 30 Apr 2014
Uppdaterad 4 Maj 2014

Nu öppnar äntligen anmälan till årets Kompis Cup. En nyhet är att lagen får bestå av både killar och tjejer.

klar

Artikellänk är kopierad

Tatuerarna Daniel ”Danne” Eriksson och Anders ”Bleckan” Bleckhorns är initiativtagare till Kompis Cup.
Tatuerarna Daniel ”Danne” Eriksson och Anders ”Bleckan” Bleckhorns är initiativtagare till Kompis Cup.Foto: Julio C Saint’ Just

På måndagen öppnar anmälan till årets Kompis Cup – spontanfotbollsturneringen i Stockholm som är öppen för alla mellan 16 och 21 år. Den stora nyheten när turneringen ska spelas för tredje året i rad är att lagen får bestå av både flickor och pojkar.

– Det blir en mer öppen turnering med mixade lag och jag tror att vi får större spridning också. Sedan heter ju turneringen Kompis Cup, och om man är tjej- och killkompisar som vill spela spontanfotboll tillsammans så ska man naturligtvis kunna göra det. Alla får vara med, säger Daniel ”Danne” Eriksson, som tillsammans med kollegan Anders ”Bleckan” Bleckhorns från tatueringsstudion Salong Betong är initiativtagare till Kompis Cup.

Med lite mer än en månad kvar till turneringen är förberedelserna i full gång. Precis som förra året är målsättningen att överträffa den senaste cupen.

– Det är ett extremt utmanande arbete och vi sätter ribban högt. För mig personligen blir det hela tiden uppförsbacke, för jag siktar hela tiden så sjukt högt, även om det blir bra. Men belöningen får vi när vi är på plats. Fotbollen är i toppklass och stämningen tio poäng – och det är värt allt, säger Daniel Eriksson.

Andra nyheter i årets Kompis Cup är att aktivitetsområdet utökas och att det kommer finnas mat på plats. Dessutom spelas turneringen i ett sträck från den 12 till 18 juni.

– Förhoppningsvis är folk hemma i stan hela perioden då. När vi har haft uppehåll mellan matchdagarna har många hunnit sticka på semester innan finalen, säger Daniel Eriksson, och tillägger att de naturligtvis har anpassat speltiderna så att deltagarna ska hinna kolla på matcherna i fotbolls-VM.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro