ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dags för sommarflirten

Josefin Michanek · 24 Maj 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011
Liselotte Persson, Lovisa Blixt och Carlos Gustavsson tror att det flirtas mer nu när solen  är framme. ”Jag brukar sitta ute i parker och spana”, säger Lovisa.

Liselotte Persson, Lovisa Blixt och Carlos Gustavsson tror att det flirtas mer nu när solen  är framme. ”Jag brukar sitta ute i parker och spana”, säger Lovisa. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

SEX. Sol, ledighet och sommarsex. På semestern känns vardagen långt borta och inte minst sommarens festivaler lockar till festyra och tillfälligt sex. – Ungdomar har mer sex på sommaren. Det blir mycket lättare att träffa någon för en natt, säger Maria Bergström, sexrådgivare på RFSU och Metros sex- och relationsexpert.

På festivaler och andra sommarresor finns alkohol ofta med som ett vanligt inslag, och med sprit i blodet tenderar vi att ta större risker. Många chansar och tänker ”det händer inte mig” och vaknar upp dagen efter med dubbel baksmälla.Utan skydd får könssjukdomar som klamydia fritt spelrum. Något som inte minst märks på ungdomsmottagningarna. – Antalet fall av klamydia är alltid högre i september. Många kommer tillbaka till vardagen och kommer på ”att det som hände i somras var nog inte så smart”, säger Marta Hansson Bocangel, barnmorska på Stockholms läns landsting.

En annan anledning som gör att en del skippar skydd är enligt Maria Bergström att man är rädd att misstro den man förälskat sig i.– Men det gäller att komma ihåg att man inte bara ligger med en person utan med dennes före detta partners också.För att slippa ångest och känna sig fri att göra det man vill med vem man vill är planering avgörande.– Kom ihåg att du uppfattas som en stark person när du visar att du vill skydda dig, säger Maria Bergström.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Michanek
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro