ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dahlgren fick pris – igen

Viktor Bendz · 28 Maj 2012
Uppdaterad 28 Maj 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias  Dahlgren är kockarnas  kock. I går tilldelades han – för åttonde gången – det ärofyllda priset som röstats fram av Sveriges mest framstående kockar.  – Det är fantastiskt att få det av sina kollegor, säger han.

Trettiotvå namn finns med på listan. På andra plats kom Björn Frantzén från tvåstjärniga Frantzén/Lindberg i Stockholm och trea är Magnus Nilsson från Fäviken Magasinet i Jämtländska Järpen.

Listan består bara av män, med ett undantag. Karin Fransson från Hotell Borgholm på Öland. Kvinnorna har fortfarande litet utrymme i kockeliten. – Jag tror det kommer förändras. Traditionellt har det inte varit så många kvinnor som jobbat i det varma köket. Går man tillbaka 50 år fanns det knappt en kvinnlig kock på krogen. Organisationen ser annorlunda ut nu och det finns jättemycket duktiga tjejer i Sverige. Om listan finns kvar kommer det se annorlunda ut om 10–15 år, säger Mathias Dahlgren.

Förutom topplistan som sammanställt hela landets bästa kockar har regionala listor gjorts. I Stockholm hamnade Rolfs köks Johan Jureskog och frilansande Paul Svensson i topp – efter Mathias Dahlgren och Björn Frantzén.

Foto: Urban Brådhe
klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro