ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dahlin lugnar om Zlatans skada: Han är beredd att chansa

Ola Gustavsson · 16 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Förre landslagsstjärnan Martin Dahlin tror på spel för Zlatan i ödesmatchen mot Ryssland på onsdag i Innsbruck.

Förre landslagsstjärnan Martin Dahlin tror på spel för Zlatan i ödesmatchen mot Ryssland på onsdag i Innsbruck. Foto: Scanpix


''Man ser på honom hur mycket han vill bevisa''

klar

Artikellänk är kopierad

Zlatan spelar mot Ryssland. Zlatan tänker trotsa sin knäskada. Landslagslegenden Martin Dahlin har svårt att se Inter-stjärnan missa onsdagens ödesmatch.

- Han är beredd att chansa, säger Martin Dahlin till Metro.

Martin Dahlin själv hann med 29 mål och 60 landskamper i landslaget under Tommy Svenssons era. Med ett VM-brons och en EM-semifinal är Dahlin utan tvivel ett av våra största anfallsnamn någonsin.

Dahlins betydelse då var enorm.

Zlatans betydelse i dag är på väg att bli ännu större.

Och aldrig har det väl visat sig så tydligt som mot Spanien senast när Sverige spelade jämnt med Spanien - med Zlatan - men förlorade allt när han fick bryta i halvtid.

Nu är oron stor för att Zlatan missar Rysslands-matchen.

Martin Dahlin har däremot svårt att se honom missa onsdagens gruppavslutning i Innsbruck.

- Man är beredd att spela med viss smärta. Nu är det svårt att säga hur det känns för honom. Det vet bara han själv, men jag tror att han är beredd att chansa.

Och Zlatans skada är inte bara skit.

Martin Dahlin tror han att knäskadan faktiskt kan ha lättat lite på den börda han tidigare känt i landslagssammanhanget.

- På sätt och viss kan skadan ha varit bra för Zlatan, jag tror den har tagit lite press i från honom och gjort det lättare för honom. För man ser på honom hur mycket han vill bevisa.

- Och i bland kan en skada göra att man bli mer koncentrerad på uppgiften.

Dahlin känner sig annars inte överraskad över att Zlatan nu äntligen bevisat sin stjärnstatus också i landslaget - efter så många år av motgångar:

- Överraskad? Nej, det har bara varit en tidsfråga. Det har bara handlat om tillfälligheter. Han har ändå skapat chanser tidigare också.

Samtidigt finns viss oro för att hans Zlatans person tar för stor plats i landslaget. Beroendet av en enda spelare har aldrig varit så stort tidigare.

- Klart att det påverkar laget. Det är ju inte bra om han saknas i större matcher. Det finns ju ingen annan med hans spetskvaliteter. Å andra sidan har vi flera andra bra internationella anfallare.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro