ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dalarömordet: Få liknande fall i modern tid

Clarence Frenker · 1 Okt 2013
Uppdaterad 1 Okt 2013
Dalarömordet: Få liknande fall i modern tid

Dalarömordet: Få liknande fall i modern tid


Sexbarnspappan misstänks ha bränt inne två av sina barn i ett fritidshus på Dalarö. Efter en intensiv jakt greps han i går morse på Öland och har nu anhållits misstänkt för mord.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det finns inte många sådana fall i modern tid där det har gått till på det sättet, säger Mikael Rying, kriminolog vid Rikspolisstyrelsen.

Klockan var strax före 3 natten till söndag när två barn i förskoleåldern hittades innebrända i ett övertänt fritidshus på Dalarö.

Ett tredje barn i syskonskaran befann sig i huset men lyckades ta sig ut.

En förundersökning om mord inleddes snart och vid 6.30-tiden i går kunde barnens far efter en intensiv polisjakt gripas på Öland.

Mannen har nu anhållits och delgetts misstanke om grov mordbrand, mord i två fall samt försök till mord.

– Vi har hållit ett kort anhållningsförhör men vad som sagts är inget vi berättar i nuläget, säger Kjell Lindgren, informationsansvarig vid Stockholmspolisen.

Mannen fördes efter gripandet till Kalmar där han fick vård för skador som tros vara självförvållade.

– De är dokumenterade i den vanliga läkarundersökningen som man alltid gör i samband med grova våldsbrott. Då kollar man statusen psykiskt och fysiskt och förekomst av påverkan av någon form. Där kommer vi få ett utlåtande så småningom, säger Kjell Lindgren.

Den nu mordmisstänkta sexbarnspappan genomgick så sent som förra våren en skilsmässa med mamman till flera av hans barn.

Enligt domstolshandlingar förelåg det ingen juridisk tvist och de båda uppges ha haft delad vårdnad.

Både polis och åklagare är förtegen och vill inte uttala sig om bevisningen eller ett eventuellt motiv. Inte heller vill man uppge om det gjorts några fynd i samband med den tekniska platsundersökningen på Dalarö.

Mannen, som inte tidigare dömts för brott i Stockholms domstolar, ska närmast transporteras till Stockholm och arresten i Flemingsberg för förhör.

Advokat Sargon De Basso var i går kväll i kontakt med sin klient via telefon.

– Jag kan bara bekräfta att jag varit i kontakt med honom och att vi kommer att träffas personligen. Sedan är det ett inplanerat förhör på onsdagen där han ska redovisa sin inställning. Och han har en inställning i sakfrågan, det är allt jag kan säga, säger Sargon De Basso.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha erkänt att han tände på huset, men det är inget som polisen vill kommentera.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro