ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dalaröpappan: Det kändes som jag hade gjort mina barn en tjänst

Clarence Frenker · 13 Feb 2014
Uppdaterad 14 Feb 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Den 40-årige mannen väntade tills barnen somnat innan han tände eld på huset på Dalarö. Sedan körde han till Öland och spelade in sina bekännelser om morden på en mobilfilm innan han försökte ta sitt liv:– Det kändes som jag hade gjort mina barn en tjänst, säger han själv på filmen.

Två pojkar i förskoleåldern avled och en tredje flicka överlevde när en villa på Dalarö brann ned till grunden tidigt på morgonen 29 september förra året.

På torsdagen åtalades deras 40-åriga pappa i Södertörns tingsrätt för mord, försök till mord och grov mordbrand.

På en mobilfilm som påträffades i samband med att mannen greps på Öland berättar han i en över en timmes lång bekännelse om varför han brände ihjäl sina barn.

– Det konstiga är att jag känner mig inte det minsta ledsen, dum, elak för det jag gjorde i natt. Utan jag är helt... helt blank. Jag kanske är sjuk i huvet men när jag åkte därifrån så kändes det som jag hade gjort mina barn en tjänst, säger han.

Den 40-årige flerbarnspappan berättar själv i filmen hur han varit svårt deprimerad och ville hämnas på sitt ex genom att döda deras gemensamma barn.

Planeringen pågick i en månad, och inte sällan mådde han dåligt över vad som skulle hända. Ändå valde han att skrida till verket.

Enligt åtalet väntade 40-åringen tills barnen somnat innan han den aktuella natten tände eld på huset och lämnade dem att dö.

Sedan satte mannen i sin bil och började köra mot Öland.

– Alltid sagt att jag ville åka till Öland. Jag har inte pratat så högt om det utan jag har sagt det till mig själv. Pratat... tänkt att jag ska åka hit själv någon gång. Och nu har jag gjort det, säger han.

Enligt kammaråklagare Henrik Attorps begick pappan gärningarna med uppsåt och döden orsakades i bägge fallen av förgiftning med brandgaser.

När mannen greps hade han snitt över handlederna efter att ha försökt ta sitt liv.

Rättegången börjar den 18 februari.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro