ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dålig stämning i Folkpartiets Twitter

Jack Werner · 3 Dec 2013
Uppdaterad 3 Dec 2013

Foto: Folkpartiet.se/Twitter


Sverige gör ett miserabelt resultat i den senaste Pisa-undersökningen, där världsländernas skolor jämförs. Folkpartiets försvarar sig, men det tas inte emot med blida ögon av andra twittrare...

klar

Artikellänk är kopierad

Bakgrunden är enkel: Sverige är i fritt fall i den stora Pisa-rapporten där elevers kunskaper i matematik, läsförståelse och naturvetenskap mäts. Inget land har tappat mer i matte på tio år och Sverige är långt under OECD-snittet.

Folkpartiet, lett av Sveriges utbildningsminister Jan Björklund, har tidigare kommenterat liknande undersökningar med processer av den här kalibern tar tid att genomföra och att eventuella problem i dag är föregående regeringars fel. 

Så även i dag.

Men på Twitter är kritikerna hårda mot den förklaringen. Väldigt hårda.

Och även om Folkpartiet inte säger det rakt ut är alla överens om vem de tycker egentligen bär ansvaret.

Men på nätet finns bot för varje situation. Därför rekommenderas Folkpartiet att, för att muntra upp sig denna tuffa dag, börja följa twittraren Emergency Kittens. Det är vad det låter som: katter att titta på i nödfall.

Där har ni åtminstone en som inte skämtar om vems fel skolkrisen är, FP.

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro