ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dåligt rykte tvingar ungdomarna flytta

Charlotte Simonson · 18 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Det är blandade känslor på Teen dream inför en eventuell flytt. – Om man får en centralare lokal kan den ju bli lättare att ta sig till, säger ungdomshandledaren Marina Hanna.

Det är blandade känslor på Teen dream inför en eventuell flytt. – Om man får en centralare lokal kan den ju bli lättare att ta sig till, säger ungdomshandledaren Marina Hanna. Foto: Christina Blom


Lokalen ligger i fel” område

klar

Artikellänk är kopierad

Hisingens ungdomshus, Teen dream, ligger i ett område förknippat med kriminalitet. Därför vill politikerna flytta verksamheten. På Ångpannegatan i Lundby samlas 50-talet ungdomar varje kväll och spelar musik och biljard, har IT-kafé och motorverkstad.

Men gatan dras med dåligt rykte; i området har mord och annan kriminalitet uppmärksammats i medierna.  Därför har stadsdelen Backa beslutat att omförhandla hyreskontraktet så att verksamheten snabbare kan flytta därifrån.

– Vi har ju inte tänkt lägga ner verksamheten, men försöka hitta en bättre lokal, säger Christer Westberg (s), ordförande i Backas stadsdelsnämnd.

Det är oron från vuxenvärlden som tvingar fram en flytt.

Alla personer inom ungdomssatsningen säger samma sak: Det har inte varit några som helst problem eller hot mot ungdomar.

Lena Svärd, samordnare på ungdomssatsningen Teen dream, vill helst inte flytta.– Det ställer ju alltid till det när man flyttar en verksamhet, säger hon.

Området håller på att rustas upp och förändras, med nya bostäder och förskolor på gång. Kent Turnefelt, kultur- och fritidschef i Backa, tycker att det är ett ”kalasläge”.– Nu saneras det snabbt, men ryktet vill inte lämna oss, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro