ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Damer hade för många kassar – fick inte åka med

Matilda Bjerlöw · 7 Nov 2012
Uppdaterad 7 Nov 2012
De tre väninnornas shoppingtur slutade inte riktigt som förväntat. Chauffören till fordonet de beställt lät dem veta att de hade för många kassar – och körde iväg.

De tre väninnornas shoppingtur slutade inte riktigt som förväntat. Chauffören till fordonet de beställt lät dem veta att de hade för många kassar – och körde iväg.


När de tre väninnorna i 70-årsåldern skulle åka hem efter sin shoppingrunda utanför Uddevalla fick de nobben av Västtrafiks chaufför. Motivering: Man bara får ha två kassar med sig.

klar

Artikellänk är kopierad

De tre damerna hade varit och handlat på ett köpcentrum utanför Uddevalla, och skulle åka hem med sin förbokade bil. Men de hade tre kassar var och chauffören sade därför blankt nej. Han hänvisade till regelverket, och lämnade dem häpna på parkeringen.

– Han sade att vi hade för många kassar med oss och vi visste inte vad vi skulle göra. Till slut fick vi ringa en vanlig taxi och det blev väldigt dyrt, säger en av kvinnorna till Bohuslänningen.

De hade, precis som de brukat, åkt till köpcentret med Västtrafiks närtrafik. Där de bor går det nämligen inte så mycket kollektivtrafik, så närtrafiken brukar bli deras alternativ. I vanlig ordning hade de även bokat tid för hemresa – men där tog det alltså stopp.

– Vi kunde ju inte veta att det fanns någon begränsning i packning, måste man inte informera om det i förhand, frågar sig en av kvinnorna.

Inte heller Metro hittar någonting om bagagebegränsning, i informationsbroschyren på Västtrafiks hemsida.

Västtrafik motiverar sina regler med att närtrafikens fordon ibland inte är större än en vanlig taxi, men de ska ändå fundera på om kvinnorna ska få ersättning.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro