ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Damernas elitlag fick flytta hemmamatch – för att herrarna skulle spela kubb

Jonna Nordlund · 12 Jun 2017
Uppdaterad 13 Jun 2017
Holmalunds IF fick flytta sin hemmamatch.

Holmalunds IF fick flytta sin hemmamatch. Foto: Holmalunds IF


Damlaget Holmalunds IF i Elitettan fick flytta lördagens hemmamatch. Herrarnas division 3-lag hade nämligen bokat hemmaarenan för en kubbturnering. – Det är skrattretande, säger lagets tränare Christer Stolt till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Elitlettans lag Holmalunds IF mötte i lördags Allingsås Mallbacken. Men damlagens match blev flyttad från Holmalunds IF:s hemmaarena Bogårdsvallen till Mjörnvallen då herrarna, som spelar i division 3, hade bokat arenan för att ha en kubbturnering. Något som har upprört många.

”ÄR DET HÄR PÅ RIKTIGT??? Sjukaste jag har sett, 2017 å damfotbollen behandlas som skit”, skriver den tidigare spelaren Lisa Ek på Twitter.

Landslagsstjärnan Olivia Schough uttryckte också sina känslor för planbytet på twitter:

”KRÄÄÄÄÄÄÄÄÄKS”, skriver hon.

Holmalund IF:s tränare Christer Stolt tycker att det är skevt att lagets match blev flyttad.

– Det är skrattretande. Anledningen till att vi fick spela på den planen är något som jag läst mig fram till. Då blir man naturligtvis fundersam om hur de resonerar, säger han till Sportbladet.

På kubbturneringen var det inte många kastpinnar som flög för att ta ner motståndarlagets kubbar, matchen blev nämligen inställd på grund av att för få lag hade anmält sig.

– Nu får de komma och se oss spela i stället tycker jag, sa Holmalunds lagkapten Ronia Gustafsson till Allingsås tidning innan matchen.

Joakim Larsson, ordförande för damsektionen, tycker inte att det är konstigt att matchen flyttades då spelschemat för Elitettan satts efter klubbturneringen, som är ett årligt event med sponsorer, hade bokats.

– Jag kan förstå att folk är upprörda men jag tycker inte att det är något konstigt. Det är en klubb som bara har en arena och blir det kollisioner försöker vi hitta lösningar och vi valde att flytta matchen och göra något positivt av det i stället, säger han till Sportbladet.

Damsektionen kommer även att brytas ut ur föreningen nästa säsong, ett beslut som enligt Joakim Larsson handlar om att damlaget bryter mot föreningens stadgar om att 75 procent av spelarna ska vara egna produkter och deras förbud mot spelarlöner.

– Vi som håller på med damverksamheten tycker att damerna förtjänar sina platser och vill att de ska kunna fortsätta att utvecklas på den nivån. Det går inte att bedriva en verksamhet i elitettan på de premisserna, säger han till Sportbladet.

Matchen mellan Holmalunds IF och Allingsås Mallbacken slutade med 2–1 framför en publik som fått gratis inträde till Bogårdsvallen för att få se elitlaget spela.

LÄS MER
Quiz: Hur mycket kan du om landslaget?
klar

Artikellänk är kopierad

Jonna Nordlund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro