ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dan Browns nästa bok om hemliga frimurare

Tomas Lundin · 29 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Ligger en hemlig klubb bakom bildandet av de Förenta Staterna? "Da Vinci-Koden"-författaren Dan Browns nästa bok avslöjar den hemlighetsfulla Frimurarlogen och deras symboler.

I boken, som går under arbetstiteln "The Solomon Key" hamnar hjälten från Da Vinci-koden mitt i frimurarnas hemliga centrum i USA:s huvudstad Washington.

– För första gången kommer Robert Langdon vara insnärjd i mysterium på amerikansk mark. Boken utforskar vår nations gömda historia, skriver författaren på sin webbsida.

Precis som de tidigare böckerna är "The Solomon Key" lika mycket en historielektion som  spännande äventyr.

Frimurarlogen är ett broderskap som är minst lika hemlighetsfullt som Tempelherreorden som han skrev om i "Da Vinci-Koden" och var i allra högsta grad närvarande när grunden till Amerikas förenta stater lades.

Den första presidenten, George Washington, var frimurare och mycket tyder på att staden som bär hans namn planerats efter frimurarsymboler, även om kritikerna snarare stadsplanen som nyklassisistisk.

– Det är fascinerande. om man ser Washington från luften går det inte att undvika att se att staden har formen av en perfekt fyrkant och en kompass. Båda är universella symboler för frimurarna, säger Acram Elias, stormästare för frimurarlogen i Washington till nyhetsbyrån AFP.

Washington-monumentet – den berömda obelisken framför Capitolium– är 555 fot hög och 55 fot bred. Fem är en helig siffra för frimurarna som sägs stå för "den store arkitekten".

Oavsett om man tror att en hemlig frimurarloge ligger bakom skapandet av världens mäktigaste nation kan vi nog räkna med att boken kommer att locka en miljonpublik.

Bästsäljaren Da Vinci-Koden har sålts i drygt 60 miljoner exemplar världen över.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro