ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Daniel är modets viktigaste

Hannah Sjöström · 6 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Lindström med sina tidningshögar.
Daniel Lindström med sina tidningshögar.Foto: Urban Brådhe

STILBIBEL. Cafés modechef Daniel Lindström är landets flitigaste herrmodejournalist. Förutom att han syns i Metro varje tisdag bloggar han från nästan alla visningar han ser och dyker upp i TV 4 då och då. Nu är det dessutom snart dags för Café Collections, en modetidning för män. – Vi gjorde Café Stil i slutet av 90-talet, med killar på omslaget och hög modegrad på fotot, men det var ingen kioskvältare, direkt. Vi var före vår tid helt enkelt. Nu har läget förändrats. Daniel beskriver Café Collections som en catwalktidning för män.  – Det blir en renodlad stilbibel där bevakningen av catwalkvisningar är det viktigaste. Förra året var jag på cirka 100 visningar i Milano, Paris, New York, Köpenhamn och Stockholm. Så det finns material att ta av. Daniel minglar även backstage efter visningarna. – En gång sa jag ”I love you” till Karl Lagerfeld för att han skulle ställa upp på bild tillsammans med mig, haha.  Sedan Daniel började på Café för tio år sedan har intresset för herrmode ökat markant. – Det fanns ju nästan inga svenska varumärken som gjorde herrmode då. Så det är kul att se utvecklingen. Varje dag är min mejllåda full av frågor från killar som undrar saker om kläder. I skrivande stund är Daniel Lindström i New York och besöker modeveckan. – Jag ser mycket fram emot att se Kim Jones visning för första gången, säger Daniel. 

Jil Sander.
Jil Sander.

Daniels val

Jeans: Acne, modellen Mod.Smoking eller kostym: Smoking. Det är klassiskt elegant. Sneakers: Det finns bara två val: vita Converse All Star och vita Adidas Stan Smith. De funkar till allt. Marc Jacobs går i Stan Smith hela tiden.I håret: Bumble & Bumbles Sumo Tech. After shave eller eau de toilette: Eau de toilette. Prada. Dyraste plagg: En skepparjacka från Dior. Den kostade ett femsiffrigt belopp, men det var den värd, haha.  Favoritfotomodell: Brad Kroenig. Han är världens enda manliga supermodell. Han har gjort flera jobb för oss, nu senast i december när vi gjorde modereportage i Argentina.Favoritdesigner: Raf Simons. Han är designer för Jil Sander och har också ett eget märke. Han designar moderna kläder med speciella snitt, enkelt och stilrent. Läser: Metro, Svenska Dagbladet, franska och italienska Vogue, Vanity Fair och ID. Aktuell: Med nya modetidningen för män Café Collections, som kommer den 6 mars. Aktuell varje tisdag i Metro. Familj: Sambo och två döttrar, Klara, 3 år, och Anna, 4 månader. Största fashion moment: När jag såg Tom Fords avskedsvisning för Gucci i Milano 2004. Han kom in som om han vore sista modellen i smoking – han ser väldigt bra ut – och folk ställde sig upp och bara skrek. Det regnade konfetti från taket och det var som en rockkonsert. Det var kul att få vara med om det.

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro