ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Daniel flydde till Sverige som barn – nu berörs tiotusentals av hans tack till Sverige på Facebook

Emmelie Wallroth · 4 Dec 2014
Uppdaterad 4 Dec 2014

Foto: Facebook/Privat


klar

Artikellänk är kopierad

I ett inlägg på Facebook jämför Daniel Mendoza sin egen uppväxt med sin sons – och tackar Sverige för det liv hans barn har fått.

När journalisten Daniel Mendoza var nio år gammal hade han hunnit bo i fyra olika länder och levt fyra år på flykt.

På onsdagen skrev han ett långt inlägg på Facebook där han jämförde sin nioårige sons liv med hur hans egen uppväxt såg ut när han var nio – ett inlägg som i skrivande stund har gillats över 44 000 gånger och delats närmre 10 000 gånger.

I ett mejl till Metro skriver Daniel att inlägget var en reflektion.

”Och ibland blir jag då påmind om det barnet jag än gång var och hur mitt liv då såg ut. Igår morse var det en sådan stund”, skriver han.

Han skriver att han ibland delar texter utan att det ligger någon större tanke bakom delandet och att han har haft lite panik över hur stor uppmärksamhet inlägget från i går har fått.

”I våras raderade jag alla mina Facebookvänner då jag inte klarade av alla likes jag fick. För det mesta så kan jag skriva ett inlägg och raderade det bara timmar efter. Nu har jag över 40 000 likes på min privata profil och inser att det är ett inlägg som lever lite sitt eget liv... Kanske behöver det vara så.”

Läs hela inlägget här nedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro