ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Daniel gick från baren till försäkringsjobb

Unn Edberg/Finansliv · 2 Okt 2012
Uppdaterad 2 Okt 2012
Daniel Nylund var bartender i Stockholm. Nu har han sadlat om till en karriär inom försäkring. 

Daniel Nylund var bartender i Stockholm. Nu har han sadlat om till en karriär inom försäkring.  Foto: Anders G Warne


Daniel Nylund hade fått nog av jobbet i baren. Efter en YH-utbildning fick han sitt drömjobb inom försäkring. – Ett långsiktigt utvecklande arbete, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Nylund hade jobbat i sex år i restaurangbranschen, på bland annat Pontus, Restaurang 1900 och senast på Spy Bar som bartender när han kände att han ville göra något annat. 

– Restaurangbranschen är fantastiskt rolig och den är bra att ha med sig i bagaget men jag ville inte fortsätta att bara jobba kvällar och helger. Det är svårt att kombinera med familjeliv, säger han.

Han lockades av YH-utbildning vid FEI då man får kombinationen av studier och praktik i arbetslivet. Från och med andra terminen har man praktik två dagar i veckan.

– När jag började i augusti 2010 var jag helt inställd på att jobba på liv-sidan, men det svängde. Nu har jag fått jobb på Brookfield, där jag har haft min praktik. 

Brookfield försäkrar konst och värdefulla hem, exempelvis byggnader eller bostäder som inte kan återuppbyggas enligt vanliga standarder. Den konst som bolaget försäkrar är privata samlingar, offentlig konst och även samlingar av exempelvis veteranbilar och musikinstrument.

– Det här är en större utmaning än restaurangjobbet. Medan restaurang är mer som en passion och en livsstil är försäkringsjobbet mer som ett långsiktigt utvecklande arbete.

Han gillar att jobba med människor, men det får han av försäkringsjobbet också.

– Möjligen ska det vara hantverket att skapa bra cocktails, men nu får jag njuta av andras cocktails i stället. 

klar

Artikellänk är kopierad

Unn Edberg/Finansliv
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro