ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Daniel mobbades av "fina" folket

Petter Sundsten · 27 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MOBBAD. Daniel Westling kallades "bondjäveln" av personer runt kronprinssessan. Och många tvekade på deras kärlek – ”Det kommer inte att hålla”, viskade det bakom deras ryggar.

En ny bok avslöjar hur Daniel och Victoria fick kämpa för sin kärlek. Det är 231 kilometer mellan Drottningholms flyglar och Ockelbos hockeyhall. Det mentala avståndet är oändligt mycket längre. Trots detta har kärleken mellan kronprinsessan Victoria och hockeygrabben från Ockelbo överlevt – och är starkare än någonsin.

Men vägen dit har varit snårig. Som första dejten på slottet. Victoria bjöd Daniel på egenlagade wok. Enligt boken är Victoria en medioker kock och resultatet blev därefter. Men deras spirande relation fortsatte och utsattes senare för betydligt hårdare prövningar. Falska vänner finns det gott om i kungliga kretsar. Det är många som vill stråla sig i kungaglansen och att kronprinsessan gick och kärade ner sig i en enkel gymtränare från landet – det uppskattades inte. Han fick öknamnen ”bonddjäveln”, ”gymtränaren” och ”bonden”. De tyckte inte att kepskillen från Ockelbo var fin nog. Men omdömena kom aldrig från Victorias riktiga vänner, utan från kretsen som vill vara hennes vän.

I boken avslöjas också att Victoria var den pådrivande parten. Hon ska enligt författaren Andreas Utterström ha varit förälskad först, medan Daniel var mer tveksam. Under en middag hos en av Daniels barndomskamrater reagerade att vännen på att Daniel verkade obekväm. Daniel blev genererad då Victoria pussade honom på kinden. ”Det kommer aldrig att hålla”, tänkte han.

Vännen hade fel. Kärleken växte sig starkare. Och har övervunnit till och med avståndet mellan Drottningholm och Ockelbo.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro