ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Danielsson avgår – får två miljoner

Peter Herkel · 31 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Kritiken blev för tung. 

Kritiken blev för tung. 


klar

Artikellänk är kopierad

Göran Perssons närmaste man Lars Danielsson avgår som chef för statsrådsberedningen. Justitieombudsmannens (JO) kritik blev för tung för statssekreteraren. Men trots att han självmant lämnar sin post kan han komma att kosta skattebetalarna nästan 2 miljoner kronor. Lars Danielsson är nämligen garanterad två fulla årslöner.

PERSSON LÄMNADE BESKEDET Det var statsministern som berättade om Danielssons framtid på en presskonferens i Växjö i går. JO:s kritik mot statssekreterarens ovilja att ge raka besked om sina förehavanden på annandag jul 2004 var alltför graverande, sa Göran Persson. Lars Danielsson tjänar 81 500 kronor i månaden och har enligt sitt anställningsavtal rätt att kvittera ut den lönen i 14 månader framåt. – Även om han börjar på ett nytt jobb med mindre betalt är han garanterad att få ut mellanskillnaden så att månadslönen landar på 81 500 kronor, säger Torkel Backlund, kanslichef på Statens pensionsverk.

BLIR KVAR Men tipset är att Lars Danielsson blir kvar inom regeringskansliet. Han har en tjänst som ambassadör på utrikesdepartementet att gå tillbaka till. Eller så stannar han på statsrådsberedningen. – Jag tror att han bara byter roll. Han kommer i vart fall att fortsätta vara utrikespolitisk rådgivare, förutsatt att vi vinner valet, säger Göran Perssons pressekreterare Anna Helsén. Lars Danielsson gick på semester i slutet av maj som varar till den 17 september.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro