ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Danmark och Sverige först ur finanskrisen

Kristoffer Rengfors · 26 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Danmark och Sverige är de länder i världen som är bäst rustade för att snabbt komma ur den ekonomiska krisen. Det visar en undersökning gjord av World Economic ForumDanmark och Sverige är nämligen de två mest informationsteknologiskt täta ekonomierna i världen. Något som sätter länderna i den bästa positionen att komma tillbaka efter finanskrisen, enligt en årlig undersökning som görs av World Economic Forum och Cisco.Danmark och Sverige följt av USA är världens överlägset mest IT-täta länder, enligt "The Global Information Tecknology Report", publicerad i dag av World Economic Forum. I rapporten rankas 134 länders efter informationsteknologi, infrastruktur, entreprenörsskrap och ekonomi.

Rapporten lägger stort fokus på hur utbyggt mobilnätverk och internetuppkoppling är i olika länder. Enligt rapporten är dessa faktorer avgörande för vilka länder som står bäst rustade för att resa sig ur finanskrisens aska.– Snabb och utbyggd internetuppkoppling måste nu ses som ett mått på hur väl rustad infrastrukturen i ett land, och en grundförutsättning för en kunskapsdriven ekonomi, konstaterar World Economic Forum i rapporten.Underutvecklade länder uppmanas att satsa på utbyggnad av mobila nätverk för att ge ekonomin en injektion. Danmark anses enligt World Economic Forum som det land i världen med allra bäst förutsättningar att komma ur finanskrisen först. Sverige kommer på andra plats med i princip samma poäng på rankningen. USA har klättrat en plats på rankingen sedan förra året och återfinns nu på tredje plats. Sist i undersökningen rankas Nicaragua, Kamboja och Nepal. En stor ekonomi som Kina återfinns först på 47:e plats i listan.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro