ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Danmarks annons: Kom inte hit

Tomas Lundin · 8 Sep 2015
Uppdaterad 8 Sep 2015

Foto: TT/Montage


Danmark använder libanesisk press för att avskräcka flyktingar från att komma till landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Danska regeringen har återigen satt in en anti-annons för sitt land i libanesisk press. Syftet är att avskräcka flyktingar från att komma, skriver Dagens Arena. 

I annonsen går danska motsvarigheten till Migrationsverket punkt för punkt igenom vilka nya regler som genomförts för att göra det svårare för flyktingar att få stanna i landet.

Där kan läsaren bland annat se att den som beviljas tillfälligt uppehållstillstånd inte kommer att kunna ta med sig familjemedlemmar och att bidragen till flyktingar kommer att reduceras till hälften. 

Permanent uppehållstillstånd ges inte till någon tidigare än fem år efter inresan och då måste personen lära sig danska. 

”Det finns ett speciellt återresecenter för att garantera att asylsökande lämnar Danmark så snabbt som möjligt”, står också i annonsen. 

Enligt Altinget.dk har Danmark lagt ut motsvarande 318 000 svenska kronor för annonseringen i libanesiska tidningar.

Annonseringen har väckt debatt i hemlandet sedan den startades i juni. Regeringen har även velat sprida den i turkiska medier, men där har de stora tidningarna sagt att de inte kan stå bakom innehållet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro