ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dans är allra hetast i höst

Ola Jacobsen · 24 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Det är trångt om saligheten på vuxenutbildningarnas danskurser. Dennis Olofsson, 21, har valt att dansa swing.

Det är trångt om saligheten på vuxenutbildningarnas danskurser. Dennis Olofsson, 21, har valt att dansa swing. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Det ska vara dans i höst. Dans och mat. I alla fall om man bläddrar i studieförbundens nya kurskataloger. – Det finns ett stort intresse för danser från andra länder, som salsa och tango. Däremot minskar intresset för språk, säger Anders Gradin, förbundschef på Studieförbundet Vuxenskolan. Även på Kulturama, som är en del av Medborgarskolan, satsar man stort på dans. Nytt för i år är indisk filmdans, en kurs där deltagarna lär sig danserna från Bollywood, och en musikalkurs med både sång och dans för barn och vuxna. Barbro Hagström, kursansvarig för dans på Kulturama, har även märkt ett ökat intresse för traditionell afrikansk och indisk dans.

MATLAGNING Matlagningskurser är också populära. Medborgarskolan har länge varit den skola som har flest kurser om mat. I år har det exploderat. I höst anordnar skolan inte mindre än 102 matlagningskurser. – Folk reser, och så har vi så många bra restauranger och matbutiker. Det senaste är dessert- och chokladkurser. Där blir det fullt med en gång, säger Eva Levin, verksamhetschef på Medborgarskolan i Stockholm. Hon berättar att det har blivit vanligare med män på kurserna. Det är inte ovanligt att ett killgäng fyller en hel matlagningskurs.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro