ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dans, svett och slit

metro · 30 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DIREKT. Efter en sommar av hårt slit är ”Let’s dance”-vinnarna Martin Lidberg och Cecilia ”Cissi” Ehrling redo för världen. På lördag representerar de Sverige i Eurovision Dance Contest.

Inför över två miljoner tittare vann brottaren Martin Lidberg tillsammans med dansaren Cecillia Ehrling vårens omgång av ”Let’s dance”. På lördag dansar de tillsammans vid Eurovision Dance Contest i London. I direktsändning framför stora delar av Europa.

– Hade du sagt det till mig för ett år sedan hade jag sagt att du var galen. Det hade jag aldrig trott på, säger Martin Lidberg.

Men det har legat hårt jobb bakom. – Ja, det har varit en känslomässig berg-och-dalbana. Från att ha varit väldigt frustrerad när jag ska lära mig något jag är dålig på, till att vinna hela tävlingen. Det har varit enormt roligt, säger Martin Lidberg.

Efter vinsten i ”Let’s dance” tänkte Martin och Cissi, som blev ett par under tävlingen, åka på semester ihop. Men så kom förfrågan om att representera Sverige i Eurovision Dance Contest.

Tanken på att umgås med varandra 24 timmar om dygnet gjorde dem tveksamma,  men så bestämde de sig för att satsa. Sedan två månader tillbaka har de tränat nästan varje dag. Mot slutet har det blivit dubbla pass.

De ställer upp med två danser i tävlingen. Diskonumret som de vann ”Let’s dance” med och paso doble – tjurfäktardansen där mannen är dominant med starka positioner.

– Det är väldigt svåra danser, så efter tre veckors träning var jag lite sugen på att hoppa av. ”Jag kommer inte hinna lära mig de här”, tänkte jag. Det var enormt svårt, säger Martin Lidberg.

–  Det finns mycket som kan gå snett. Men sätter vi danserna och visar energi är det mycket som kan hända där i London, säger Martin Lidberg.                

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro