ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dansa dig pigg på semestern

Evalotta Helmerson · 12 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
På Herräng dansar man allt från lindy hop till boogie woogie, balboa, mambo, tap och Authentic jazz.

På Herräng dansar man allt från lindy hop till boogie woogie, balboa, mambo, tap och Authentic jazz. Foto: lasse dalenius/ http://kue.mine.nu/gallery/


klar

Artikellänk är kopierad

Allt fler svenskar väljer att vara aktiva på sin semester, de åker på kurs eller upplevelsesemester.Rikard Jansson är en av dem som använder sin lediga tid till att gå på kurs.– När jag dansar möter jag mycket nya människor och alla dansar tillsammans oavsett nationalitet. Det är inte tröttande att åka på kurs på semestern, jag tycker snarare att dansen ger mig energi, säger Rikard Jansson, 41, som till vardags jobbar som optiker.

Varje sommar åker Ri­kard Jansson till Herräng, en naturskön plats i Norrtälje där tusentals deltagare från hela världen samlas för att dansa Lindy hop  och an­dra swingdanser.  – För mig är miljöombytet viktigt under semestern, säger Rikard Jansson.Herräng startade 1982 med ett läger för 25 deltagare. Sedan dess har det vuxit och är nu världens största swingdansläger med omkring 3 000 deltagare under fyra veckor varje sommar.

Ungefär 2 000 av dem tar någon av kurserna och resten kommer dit för att dansa fritt.

Här dansar nybörjare och proffs tillsammans, ofta fram till morgonen då sista dans­banan stängs för städning och dagens kurser tar vid, berättar Rikard Jansson.

Det vanliga är att man dansar Lindy hop men det finns även möjlighet att ta kurser i Boogie Woogie, Balboa, Mambo, Tap och Authentic jazz.

De som inte tar kurs för stunden övar gärna på de senast lärda stegen på någon gräsmatta eller till och med i matkön.    – Överallt i Herräng ser man människor som ler. Det finns ingen anledning att resa någon annanstans om dans ligger en varmt om hjärtat.

klar

Artikellänk är kopierad

Evalotta Helmerson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro