ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dansa, pausa och spela – gratis

Nathalie C. Andersson · 13 Aug 2012
Uppdaterad 13 Aug 2012
På Gustav Adolfs torg byggs den största scenen till Ung08, som börjar i dag. ”Det är den 27:e festivalen jag jobbar med, och den tolfte 08-festivalen. Vi har koll och det blir bra i år också, säger festivalchefen Roger Ticoalu.

På Gustav Adolfs torg byggs den största scenen till Ung08, som börjar i dag. ”Det är den 27:e festivalen jag jobbar med, och den tolfte 08-festivalen. Vi har koll och det blir bra i år också, säger festivalchefen Roger Ticoalu. Foto: Henry Lundholm


I morgon drar Kulturfestivalen och Ung08 i gång. Fram till på söndag kan du dansa, lyssna på musik och testa nya saker. Helt gratis. Metro har listat tre höjdpunkter på varje festival.

klar

Artikellänk är kopierad

KULTURFESTIVALEN

1. Musik Redan första dagen drar festivalen i gång starkt med nostalgivarning under hyllningskvällen till komikerparet Hasse & Tage. Lill Lindfors, Svante Thuresson med flera är med och sjunger. (Tisdag 14 augusti, 19.30–21, Gustav Adolfs torg).

2. Dans Sviterna efter ”Let’s dance” är det hett med olika dansstilar. Prova något nytt. Under tisdag–fredag kan man dansa i olika dansstilar vid Rondellen vid Gustav Adolfs torg, till exempel Bollywooddans (onsdag, 17.00–17.50).

3, Akrobatik Lyft blicken och spana in höghöjdsakrobatiken till den levande rockmusiken. Garanterat annorlunda. (Onsdag 15 augusti, 22.00–22.45, Gustav Adolfs torg).UNG08

1. Musik För alla som är 13–19 år kommer Kungsträdgården vara stället att vara. Den som vill testa på att göra egen musik, lära sig instrument och spela in en alldeles egen musikvideo kan göra det hos Music Makers. (Tisdag–fredag, 12–20, Kungsträdgården).

2. Spel Alltid drömt om att tävla i datorspel? I Ung08:s 120 kvadratmeter stora spelcenter kan du lira med andra hela dagarna. På kvällarna är det turneringar i Fifa och CS. (Tisdag–fredag, 12–21, lördag 12–18, Kungsträdgården).

SPORT

3. Kungsträdgården kan du utmana dig själv och kompisarna på internationella sporter som surfing, golf och amerikansk fotboll. (Tisdag–fredag, 12–21, lördag 12–18, Kungsträdgården).

klar

Artikellänk är kopierad

Nathalie C. Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro