ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Dansa till heta rytmer på höstens roligaste latinokryssning

Metro · 14 Aug 2017
Uppdaterad 30 Aug 2017
Dansa så mycket du vill på Silja Galaxys tre dansgolv!

Dansa så mycket du vill på Silja Galaxys tre dansgolv! Foto: Shutterstock/IBL


Höj temperaturen i höst – åk på kryssning! Den 16 september är det dags för en 23 timmar lång latinofest till havs. Ta med dansskorna och få havet att gunga ihop med andra salsa- och bachataälskare.

klar

Artikellänk är kopierad

Har du aldrig tagit ett danssteg? Inga problem! Det finns gratis danskurser ombord och dessutom spelas reggaeton – en musikstil som varken kräver taktkänsla eller dansteknik, bara ett festligt humör och glädje. Tänk jättehiten ”Despacito” och du är hemma.

Dansa till liveband och dj:er

På The Latin Cruise pågår festen nästan dygnet runt på tre dansgolv. Förutom möjligheten att dansa så mycket du orkar till livemusik från bland andra Uppsalabandet La Vecindad med populära Simon Montserrat och Norrköpings svängiga latinoband Team Impacto. Däremellan håller Sveriges bästa latino-dj:s, bland andra Dj El Flaco, Dj Beats, Dj Isra, Dj Pablo El Bravo, Dj Eliseo och Dj Khalid, dansgolvet igång så att du kan testa dina färdigheter i salsa, bachata, kizomba, merengue och cumbia.

Klockan 1 på natten kan du inspireras av de bästa Bachatadansarna från Norge, Finland, Sverige och Danmark när de tävlar i The Scandinavian Bachata Championship om titeln som nordisk mästare. Missa inte höstens hetaste danstävling! Kanske lär du dig några nya steg som du kan testa på något av dansgolven senare?

pil
The Latin Cruise

När: 16 september.Vad: En 23 timmar lång partykryssning med Silja Galaxy från Stockholm till Åbo.Vilka: Livemusik, dj:er, happenings ochThe Scandinavian Bachata Championship.Läs mer om kryssningen och säkra dina biljetter på tallinksilja.se.

pil
Salsa i Sverige

• Salsan kom till Sverige på 70-talet. Då i form av småklubbar och caféer. Café Ricardo i Gamla Stan var en pionjär. Men det var först när latinoklubben La Isla vid Fridhemsplan i Stockholm öppnade upp i slutet av 80-talet som latinomusiken började slå igenom på allvar.

• I dag finns de många klubbar som spelar Salsa och andra latinorytmer som merengue, cumbia och de senaste populära rytmerna bachata och kizomba. Suget på att lära sig salsa är jättestort och många danskurser i salsa och de andra rytmerna är fulltecknade.

• Varje år anordnar arrangören Eduardo Morettipå tillsammans med Silja två kryssningar – salsakryssningen den 30 april och latinokryssningen den 16 september. I år firar kryssningarna 20 årsjubileum. Ultranet Events

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro