ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dansk tidning om nakenbilderna: Vi slutar inte med "siden 9-pigen"

Åsa Larsson · 20 Jan 2015
Uppdaterad 22 Jan 2015
Ekstra Bladet i Danmark satsar på gladiatorkamp där läsarna får möta "sidan 9-flickorna", berättar chefredaktör Poul Madsen för Metro.

Ekstra Bladet i Danmark satsar på gladiatorkamp där läsarna får möta "sidan 9-flickorna", berättar chefredaktör Poul Madsen för Metro. Foto: All Over Press/Ekstra Bladet


Efter 45 år slutar brittiska The Sun med den kontroversiella traditionen att ha en barbröstad ung kvinna på sidan 3, enligt källor. I Danmark där det finns en liknande tradition tänker man däremot inte lägga av, meddelar Ekstra Bladets chefredaktör.

klar

Artikellänk är kopierad

Poul Madsen, chefredaktör på Ekstra Bladet.
Poul Madsen, chefredaktör på Ekstra Bladet.Foto: Linda Johansen

– "Side 9-pigen " är för vanliga danskar vad Louisianas konstmuseum är för konstälskare, säger Ekstra Bladets chefredaktör Poul Madsen till Metro.

​Tabloidtidningen The Sun har enligt uppgifter i medier beslutat sig för att sluta med "page 3-girls" och i måndags hade modellen en behå på sig. Att ha toplessmodeller i tidningen har kritiserats allt mer och till och med tidningsmogulen Rupert Murdoch som äger The Sun har kallat traditionen för gammaldags.

Danska tidningen Ekstra Bladet har en motsvarande tradition med en "siden 9-pige" som poserar helt eller delvis naken i deras papperstidning. Den traditionen ska fortsätta, meddelar chefredaktören Poul Madsen.

​– Vi fortsätter med side 9-flickor i Ekstra Bladet. ​Och vi har vidareutvecklat konceptet.

Madsen berättar att tidningen satsat på gallerier med flickorna bakom betalväggar och på lördagar kan läsare tävla om att få möta sidan 9-flickorna i gladiatorkamp och i olika sporter.

Den danska tidningen startade med bilder av helt eller delvis nakna flickor på 70-talet.

The Sun ska enligt uppgifterna fortsätta ha "page 3"-toplessmodellerna på sin sajt.

UPPDATERING

Några dagar efter det att den här artikeln publicerats lägger The Sun upp en bild på en barbröstad kvinna, under rättelser, och skriver:

"Efter den senaste tidens rapporter i alla andra medier så vill vi klargöra att detta är sidan 3 och det här är en bild av  Nicole, 22, från Bournemouth."

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro